P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

PETROVA GORA

 Pozivaju se članovi Društva da se prijave za jednodnevni izlet na Petrovu goru zakazan za 19.03.2017. Prijava na izlet svaki petak u prostorijama Društva, na tel. Igora Simića ili E-mail Društva. Zadnji dan za prijavu 10.03.2017.

Polazak:                                      u 7:00. sati
Mjesto polaska:                           Hoteljerski fakultet Ika
Težina staze:                               srednje zahtjevna staza
Dužina staze i vrijeme hoda:       8 km  ( 4 – 5 h hoda)
Prijevoz:                                      Autobusom (besplatano za sve članove Društva s uplaćenom članarinom za tekuću godinu)

Kratak opis staze:
Petrovac ili Petrov vrh, najviši vrh Petrove gore, prostrana je šumovita visoravan s dva neznatno istaknuta vrha podjednake visine, Mali Petrovcem 507 m n/m i Velikim Petrovcem 512 m n/m. Na Velikom Petrovcu je zapušten velebni spomenik i memorijalni centar, a na Malom Petrovcu ruševina samostana koji je najvjerojatnije sagrađen krajem 13. stoljeća na temeljima ranije rimske utvrde. Nekad se ova gora nazivala Gvozd što znači šuma. Završetkom izleta i povratkom u Lovački Dom Muljava predviđen je i zajednički ručak iza kojeg je predviđen povratak.  

NAPOMENA:
Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.
Osnovna oprema, primjerena planinarska obuća,odjeća i dovoljno tekućine. 

Organizator: Igor Simić
Vodič:           Zoran Šarin

Admin