P.D. KNEZGRAD

Lovran, Croatia

Trodnevni planinarski izlet na otok VIS

Planinarski pohod na otok Vis

Datum izleta: Petak, 1. svibnja 2020.

Vodič: Senka Kirša

Mobitel: 091 5638226

Email: pdknezgrad@gmail.com

Od 01. do 03. svibnja 2020. (petak, subota I nedjelja) organiziran je pohod na otok Vis.

Na put se ide osobnim automobilima na način da se kreće u petak 01.05. u ranim jutarnjim satima (oko 5 h) i dolazimo do Stobreča gdje ostavljamo vozila na ograđenom i štićenom parkiralištu (bez naknade) odakle imamo organiziran prijevoz kombi vozilima do luke Split.

Trajekt Split-otok Vis vozi oko 2,5 sata,kreće u 11,00 sati,te dolazimo u grad Vis oko 13,30.

Smještamo se u hotel, te u popodnevnim satima idemo na kraći pohod Vis-Borova njiva-Vino polje, duljine 3,8 km, vrijeme pohoda 1h i 15 min, s time što se može otići i do planinarske kuće koja je udaljena daljnjih 15 min. Vraćamo se u hotel na večeru.

Drugi dan, 02.05., subota

Doručak u hotelu.
Pohod na drugi kraj otoka, do Komiže stazom Vis-Vela Glava-Žena glava-Titova špilja, duljina 10,2 km, vrijeme pohoda 3h 30 minuta. Tog dana planira se pohod sa planinarskim vodičem sa otoka. Predviđeno je slobodno vrijeme radi razgledavanja Komiže i okolice, te povratak u Vis redovnom autobusnom linijom ili neki kombi prijevozom.

Povratak u hotel na večeru.

Treći dan, 03.05., nedjelja

Doručak u hotelu, plaćanje i odjava.
Za nedjelju nije predviđen planinarski pohod, već razgledavanje Visa, eventualno posjet Arheološkom muzeju, kratko upoznavanje i obilazak antičkih spomenika (ostaci gradskih bedema, terme,teatar…), značajnijih sakralnih objekata, značajnijih građevina,te slobodno vrijeme za ručak (nije organizirano,ali možemo i to dogovoriti u nekom lokalu na licu mjesta). Odlazak sa otoka trajektom koji kreće u 15,30 sati, dolazak u Split oko 17,00 sati gdje nas čeka prijevoz do automobila.

Cijena pohoda

Smješteni smo u hotelu Tamaris sa dvije zvjezdice koji se nalazi u centru Visa. Kapacitet hotela je do 30 osoba, a smještaj je moguć u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Cijena polupansiona po osobi iznosi 225,00 kuna, dakle ukupno 450,00 kuna po osobi s time što se dodatno plaća boravišna pristojba. Cijena trajektne karte u jednom smjeru je 45,00 kuna.

Pozivaju se zainteresirani članovi da se jave zaključno do 28. veljače 2020. (petak) Senki Kirša i da u istome roku uplate akontaciju od 250,00 kuna po osobi, budući se početkom ožujka treba uplatiti akontacija hotelu. U razdoblju od 24. do 28.02. akontaciju će primati Adrijano Kosmić.